Maribor
    Celje
    Ljubljana


Krško

Novo Mesto


 
 
                                                  index kazalo strani napredno iskanjePREVOZI po Sloveniji


SLOVENSKA LETALIŠČA

Letališče Polje je nekdanje civilno-vojaško letališče v Ljubljani, ki se je nahajalo na območju današnje Letališke ceste.

Letališče je bilo odprto 20. avgusta 1933, pri čemer je obsegalo 800x60 metrov dolgo travnato stezo, dva hangarja ter glavno letališko poslopje. Pozneje je letališče imelo dve stezi (obe travnati), pri čemer so uporabljali le manjšo (1150x80 m; smer 116/296), medtem ko večje zaradi slabega pristopa niso uporabljali (1270x80 m; smer 92/272).

Med drugo svetovno vojno sta letališče uporabljala oba okupatorja: Italija med leti 1941-43 in Nemčija med leti 1943-45, pri čemer sta letališče posodobila. Po vojni je letališče ostalo izključno vojaško, pri čemer je bila tu nastanjena močna vojaška eskadrilja. Leta 1954 se je Jugoslovansko vojno letalstvo umaknilo iz letališča (na Letališče Pulj in Brežice), tako da je postalo popolnoma civilno.

Z odprtjem letališča Brnik leta 1963 je staro letališče postalo primerno le za manjša športna letala. S širjenjem mesta in pozidavo okolice pa je letališče sčasoma postalo nevarno in so ga zaprli.

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana LJLJ (Aerodrom ljubljana d.d.)

Letališče Edvarda Rusijana Maribor LJMB (Aerodrom Maribor d.o.o.)

Letališče Portorož LJPZ (Aerodrom Portorož d.o.o.)

 MAJNŠA LETALIŠČA - ŠPORTNA

Letališče Ajdovščina LJAJ (povezava)
Letališče Bovec LJBO (povezava)
Letališče Celje LJCL (povezava)
Letališče Divača LJDI (povezava)
Letališče Lesce LJBL (povezava)
Letališče Murska Sobota LJMS (povezava)
Letališče Novo mesto LJNM (povezava)
Letališče Postojna LJPO (povezava)
Letališče Ptuj LJPT (povezava)
Letališče Slovenj Gradec LJSG (povezava)
Letališče Slovenske Konjice LJSK (povezava)
Letališče Šoštanj LJSO (www.saleskiaeroklub.si)


V Adrii Airways se ponašamo z več kot petdesetletnimi izkušnjami v čarterskem in rednem prometu. Slovenijo povezujemo s številnimi evropskimi mesti in ponujamo zelo dobre povezave v jugovzhodno Evropo. Kot člani združenja Star Alliance omogočamo dostop do svetovne mreže poletov v 193 državah.

Doma smo na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, s predstavništvi družbe v Ljubljani, Bruslju, Frankfurtu, Moskvi in Zürichu in s prodajnimi mesti v skoraj vseh evropskih državah.

Na teden opravimo več kot 170 rednih poletov iz Ljubljane, s čarterskimi poleti pa večinoma povezujemo Slovenijo s počitniškimi destinacijami v Sredozemlju.

Polete opravljamo z dvema letaloma Airbus A319, šestimi letali Canadair Regional Jet CRJ900 in dvemi letali Canadair Regional Jet CRJ200.

AERODROM LJUBLJANA

    

DESTINACIJE

Poletite lahko na 20 evropskih destinacij z več kot 200 neposrednimi leti tedensko, ki jih zagotavlja sedem letalskih prevoznikov. Bogata je tudi ponudba čarterskih letov.

INFO O LETIH

Prihodi in odhodi

Vozni red

Poizvedba o letih

Letalske družbe

Destinacije

KAKO DO NAS

Avtobus

Transferni prevozi - shuttle

Avtomobil

Taksi

Rent-a-car

Parkirišča


 NOVICE  LETALIŠČE JOŽETA PUČNIKA LJUBLJANA
AERODROM MARIBOR 


NASVETI ZA POTOVANJE


Bar z razgledno teraso


Vljudno vabljeni na kavico ali hladno pijačo
 v naš novi bar z razgledno teraso.
 Odprto vsak dan, razen v ..


MariborAERODROM PORTOROŽ

Letališče Portorož (oznaka IATA: POW, oznaka ICAO: LJPZ) je tretje mednarodno letališče v Republiki Sloveniji. Ima strateško lego, saj je geografsko dobro umeščeno v srednjo Evropo ter ima dobre cestne povezave s središčem države in sosednjimi regijami. Od mondenega Portoroža je oddaljeno le 5 km, 15 km od hrvaškega Umaga in 20 km od italijanskega Trsta.

K prepoznavnosti letališča Portorož v veliki meri prispeva dolgoletna tradicija ter storitve opravljene na najvišjem nivoju z zagotavljanjem varnosti in zasebnosti potnikov. Letališče je znano po parkerju usmerjevalcu zrakoplovov na kolesu z motorjem ter prijazni dobrodošlici z domačim žganjem. Prijazen in ustrežljiv pristop do vseh naših gostov, pa je eden izmed razlogov, da se naši gostje radi vračajo. 


Tandemski skoki

Tandemski skoki
DELO NA CESTI
 


PRIREDITVE PO SLOVENIJI